MEER OMZET ONLINE

TIPS

INLEIDING

We verzamelen praktische tips om MEER OMZET online te kunnen scoren. De tips zijn gebaseerd op ervaringen uit de praktijk aangevuld met inzichten van Alain Sadon, Aartjan van Erkel, Tony Loorbach, Martijn van Tongeren, Robert Cialdini en vele anderen. De tips zijn direct toepasbaar en ontvang je eerst in jouw e-mail, als jij je hiervoor hebt opgegeven.
Het zoeken op de smartphone neemt steeds meer toe. Inmiddels wordt 75% van alle zoekopdrachten gegeven via de smartphone. In de tips wordt hier rekening mee gehouden.
We zijn benieuwd hoeveel MEER OMZET jij online kunt realiseren.
Succes namens SCORE, Martin van der Meer

Tip 1: Zoekwoordstudie

Een zoekwoordstudie doen klinkt als iets heel groots en heb je in het verleden al gedaan voordat je website werd gemaakt. Het is tijd om je zoekwoordstudie te herzien, want potentiële klanten tikken minder en spreken meer tegen hun smartphone. Korte zoektermen (shorttail) worden vaak ingetikt en het gemiddelde maandelijkse zoekvolume kun je achterhalen via Google Ads waarbij je ook suggesties krijgt van relevante zoektermen. Er zijn nog andere tools, maar daar gaan we hier verder niet op in. Google Ads werkt goed voor de shorttail zoektermen die niet langer zijn dan 4 woorden.

Conversational search

Het praten tegen een smartphone waarbij een zoekopdracht wordt gegeven, heet “conversational search”. Over deze steeds meer voorkomende wijze van zoeken geeft Google (nog) geen informatie vrij. Het is belangrijk dat jij begint na te denken wat een zoek(st)er via zijn of haar telefoon vraagt, waarbij het de bedoeling is dat ze op jouw website uitkomen. Maak een lijstje van de mogelijkheden, want in tip 2 gaan we hier verder op in.
Voorbeelden:
  • Shorttail: Online relatietherapie
  • Longtail: De beste online relatietherapie
  • Conversational: Wat is de beste online relatietherapie om mijn relatieproblemen op te lossen

Artificial Intelligence (AI)

Ook het zoeken via ChatGPT en BARD heeft een invloed op de vindbaarheid van je website. Het is belangrijk dat de langere vragen die jij kunt bedenken ook eens intikt binnen ChatGPT. En kijk wat de resultaten zijn, want de chatbots zoeken elke dag naar nieuw informatie en die kun jij er in stoppen. Hoe? Dat lees je in een van de volgende tips.