Wat is SEA?

Antwoord op vraag: Wat is SEA?

SEA, oftewel Search Engine Advertising, verwijst naar het adverteren op zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. In tegenstelling tot SEO, waarbij je organisch hogere zoekmachineposities probeert te bereiken, betaal je bij SEA om bovenaan de zoekresultaten te verschijnen.
wat is conversie optimalisatie

Directe Zichtbaarheid en Verkeer Genereren

Het hoofddoel van SEA is om direct zichtbaar te zijn voor potentiële klanten die specifieke zoekwoorden invoeren. Door middel van betaalde advertenties, meestal tekstadvertenties, worden je advertenties weergegeven bovenaan of aan de zijkant van de zoekresultatenpagina.

Het Uitbesteden van Linkbuilding en SEA: Twee Afzonderlijke Strategieën

Linkbuilden uitbesteden, aan de andere kant, is een strategie binnen SEO die gericht is op het verkrijgen van kwalitatieve externe links naar je website om de online zichtbaarheid en autoriteit te vergroten. Het uitbesteden van linkbuilding en SEA zijn twee verschillende strategieën binnen digitale marketing en hebben op zichzelf geen directe relatie.

Organisch en Betaald Verkeer

Hoewel linkbuilding en SEA afzonderlijke strategieën zijn, kunnen ze elkaar aanvullen. Door tegelijkertijd linkbuilding en SEA toe te passen, kun je zowel organisch als betaald verkeer naar je website genereren. Linkbuilding bouwt aan langdurige organische zichtbaarheid, terwijl SEA direct zichtbaarheid en verkeer kan genereren tegen een kostprijs.

Beginnen bij de Basis

Voor beginners is het raadzaam om te beginnen met het begrijpen en implementeren van de basisprincipes van SEO en linkbuilding. Deze strategieën helpen je om organische zichtbaarheid op te bouwen en je website te optimaliseren voor zoekmachines. Het uitbesteden van linkbuilding aan professionals kan voordelig zijn als je zelf geen ervaring hebt of tijd wilt besparen.
Laatste update:

Het antwoord op Wat is SEA via Kennisbank van SCORE